Tento eshop používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto eshopu s tým súhlasíte.   Ďalšie informácie
Lekáreň Maratón
Vaša internetová lekáreň
www.lekarenmaraton.sk www.lekarenmaraton.sk www.lekarenmaraton.sk www.lekarenmaraton.sk www.lekarenmaraton.sk
 
Poštovné neplatíte pri nákupe nad 60,00 €        
 

     
 
  detail produktu   

GOJI - Kustovnica čínska 500g

GOJI - Kustovnica čínska 500g


ZDRAVÉ SUŠENÉ PLODY A SEMENÁ

Cena : 8,78s DPH
Množstvo : Pridať do košíka
 




Goji (godži) sú sušené plody Kustovnice čínskej (lycium chinensis). Goji majú sýto červenú farbu a sú veľké asi ako sušené hrozienka. Chuťou pripomínajú niečo medzi brusnicou, jablkom alebo šípkou. Goji rastú v úrodnej pôde himalájskych podhorí na stredne veľkých kríkoch, kde sa ľudia dožívajú najvyššieho priemerného veku. Sú sušené na slnku a nesírené.
Z nutričného hľadiska sú Goji jedným z najhodnotnejších druhov ovocia na Zemi. Obsahujú 18 druhov aminokyselín (6 krát viac ako včelí peľ), vrátane všetkých osem esenciálnych aminokyselín (napr. tryptofan či isoleucín), 21 stopových prvkov (napríklad zinok, železo, meď, vápnik, germánium, selén a fosfor), sú najbohatším zdrojom karotenoidov zo všetkých známych rastlín na Zemi (čo naznačuje už ich jasná červená farba). Čo sa týka beta-karoténu, sú výdatnejšie než mrkva. Ďalej obsahujú vitamíny C (asi 500 krát viac ako pomaranče), B1, B2, B6 a E.

Použitie: Čerstvú aj sušenú kustovnicu je možné jesť samotnú, rovnako ako v kombinácii s orechami a iným sušeným ovocím. Kustovnica sa pridáva tiež do čajov. Plody sa nechajú vylúhovať cca 15 minút. Aj takto použité plody je možné potom konzumovať. Klasický spôsob prípravy je variť asi jednu lyžicu kustovnice (cca 9-10 g) v 1 litra vody 5-10 minút a vývar aj s bobuľami vypiť a zjesť. Liehový výluh nesmrteľnosti - 80 g plodov sa vloží do 1 litra 40% liehu a nechá sa 2 mesiace lúhovať. Po tejto dobe sa môže pridať trochu medu a užívať 3 lyžice aj s plodmi 2 x denne nalačno. Pre svoju jemnú chuť a účinky je kustovnica častou súčasťou kulinárskych receptov čínskej kuchyne, pridáva sa tiež do zeleninových vývarov a polievok. Často sa používa ryžová kaša s kustovnicou, táto kaša posilňuje pečeň.
Upozornenie: Plody kustovnice nemajú žiadne toxické účinky. Avšak osoby s vysokou teplotou by ich nemali užívať, pretože kustovnica môže vyživovať i baktérie a vírusy, ktoré zapríčinili teplotu.  Odporúčaná denná dávka cca 30 ks denne.

Obsah: 80 g
Krajina pôvodu: Čína
 


Dostupnosť :
   NA SKLADE   


SPÄŤ



 
     












email @ - tel.: 0948 546 003

ilu-1ilu-2ilu-3 ilu-4
email  Tel.: 0948 546 003
ilu-6
... lekáreň od roku 1929